Consultanța tehnica GPS sau Maps?

administrator

Administrator
Membru personal
Înscris
16 Iun 2017
Mesaje
223
Puncte
28
Locație
Spania și România
Îmi amintesc primul GPS cu hărți pe care l-am avut. A fost în anul 2000 și cred că era un modest Garmin eMap. Ei bine, zic modest acum pentru că în acel moment a fost primul GPS cu hărți detaliate. Din păcate, nu era posibil să refacă ruta automat, așa că trebuia să urmez singur "traseul" și să ma întorc dacă am greșit. Era amuzant, oricum.

Pentru a călători în Europa nu folosesc niciodată hărți, folosesc acum un BMW Navigator VI și dacă trebuie să merg într-o călătorie de aventură, folosesc hărțile "Open Maps" (în special în Asia sau Africa) însă iau cu mine si harți tradiționale doar ca rezervă. Trebuie să spun că nu a trebuit să le folosesc niciodată.

Și tu? Folosești GPS pe motocicletă? Dacă da, ce model și de ce?

maps.jpg
 

COObra

Member
Înscris
25 Ian 2018
Mesaje
14
Puncte
3
Locație
Ilfov
dragilor, am fost la un scurt curs referitor la navi 6 si desi nu il folosesc nici macar ocazional, posibil sa fi prins ceva informatii importante.
deci daca aveti ceva intrebari punctuale si in cursul respectiv am aflat ceva ce va poate ajuta...cu cea mai mare placere.
 

Alex Tinca

Member
Înscris
12 Feb 2018
Mesaje
22
Puncte
3
Locație
Iasi
Pai, 1. Navi VI cu hartile Garmin. 2. Navi VI cu OSM, 3. GMaps, de rezerva.
Am fost acum 2 sapt in Ucraina si avand in vedere ca netu' se vinde la kilo si e foarte scump, am blestemat momentul in care am decis sa nu iau si Navi VI. Aveam hartile salvate pe GMaps dar fara un internet amarat nu reusea sa faca rutarea pana la destinatie...
Nu am suport de bord pentru navi, dar ma gandesc serios sa imi iau unul pt masina...

P.S. Trebuie avut grija cu osm pe navi pt ca se blocheaza cand dai zoom out prea mult. De preferabil e sa comuti pe putine detalii cand folosesti. In rest, e ok,
 

KHKvlad

Member
Înscris
26 Ian 2018
Mesaje
7
Puncte
3
Locație
Viena
BMW Navigator VI, normal... pentru ca si sa vrem, nu prea mai avem de ales, avand consola si comenzile deja integrate. Si oricum este un aparat foarte bun si evoluat.
In plus, faptul ca arata si toti parametrii motocicletei, atentionari etc. devine si mai interesant.

Am folosit si Navigator V trei sezoane si n-a fost rau dar VI este clar imbunatatit.
 
Ultima editare:
Sus